Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Money as Debt (2006) - A Pénz Mint Adósság
 

 

Nemrég egy jó barátom hívta fel a figyelmem egy pénzügyi témájú videóra "Pénz, mint adósság" a címe és megmutatja a kemény valóságot a pénzről.

Az 57 perces angol nyelvű anyag a pénz történetével foglakozik a kezdetektől a mai virtuális pénzekig és ízelítőt ad a bankszakma csúcsának módszereiből.
Két nagy rejtély meghatározó az életünkben: a szerelem és a pénz. Hogy mi is a szerelem, az már sok ember által definiálva lett a történelemben, dalokban, filmeken, a TV-ben. Viszont ez nem mondható el, mikor felmerül a kérdés, hogy mi is valójában a pénz?
A film állítása szerint a pénz - mint olyan - legnagyobb része nem csak a kormányok által, hanem a bankok által készül nap mint nap!
A kérdés valójában az, hogy ha a kormányok és a bankok gyárthatnak pénzt, akkor valójában mennyi pénz is van forgalomban?
Hihetetlen de a film készítői azt állítják, hogy a a forgalomban lévő pénznek 5%-át hozta forgalomba a kormány és a fennmaradó 95% a bankokban lett létrehozva, valahányszor egy újabb kölcsön lett felvéve.
Az egyszerű igazság az - állítják -, hogy amikor egy kölcsön felvétele az aláírással megpecsételődik, a kölcsönt felvevő fél fedezete a hitelre az egyetlen valós érték a tranzakcióban.
Lássuk, hogyan csinálják, hogyan vernek át, hogyan tesznek minket tönkre úgy, hogy mi eközben hálásak vagyunk érte.
 
"Kemény anyag, igazi összeesküvés-elmélet."
 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

XEvil solve captchas of Google, Facebook, Yandex, VKontakte, and 8400 others!

(MashaSes, 2017.12.12 20:46)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break any antibot protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Behajtó

(Móci, 2009.07.31 12:30)

Gondolom "jóbarátok" vagytok. Rendkívül kíváncsi lennék hogyan magyarázza azt, hogy élvezi a munkáját. Valószínűleg a helyzet fordított. Találta ezt a szart és utólag megmagyarázza, hogy milyen jó. Le tudja vezetni az összes komplexusát.

Ne húzd ki nálunk a gyufát!

(AdamJ, 2009.07.30 20:32)

A minap egy ismerősöm arról beszélt, hogy munkakörét tekintve lehetőségében áll a hitelt felvevő de visszafizetni nem tudó személyek, családok, vállalkozások ellen inkasszót* benyújtania, ami aztán az "ügyfelek" gyakran teljes ellehetetlenítéséhez vezet.
Két rövid hozzáfűznivalóm van:
1. Aki volt olyan ostoba, hogy plazmatévé vagy hasonló élvezeti cikk miatt súlyos adósságba verje magát és utána csődbe jutott az valahol a gondatlansága miatt talán meg is érdemli azt. Érdekes, hogy az ilyen emberek azt megnézik mire adjanak ki akár 10Ft-ot is de nyugodt szívvel aláírnak horror szerződéseket is akár 300.000 Ft-ról, amit aztán nem tudnak visszafizetni.
2. Sok ember viszont azért vett fel hitelt mert
a., bizakodva nézett a jövőbe és fejleszteni szerette volna mondjuk a vállalkozását
b., nem látott más kiutat az alapvető egzisztenciája megmentésére. Ezek az emberek gyakran önhibájukon kívül, mondjuk a bankok mohóságából vagy munkájuk elvesztése, betegség miatt jutnak a totális csőd szélére.
Nos legyen bármelyik típusú "ügyfél" aki az ismerősöm kezei közé kerül annak vége. Nincs kifogás: "a felvett hitelt vissza kell fizetni különben...!" Nekem hánynom kell az ilyen munkától. Ez kb. olyan mint az ellenőr, a közterületes és más hasonló "szimpatikus" munka. Az ismerősöm, saját bevallása szerint, élvezi a munkáját, mert általa hatalmat gyakorolhat más felett. Az én érzelmeimet az ismerősöm kijelentésére Tyler Durden szavai adják vissza a leghitelesebben azaz: " Mi főzzük a kajádat, mi visszük el a szemetedet. Mi szereljük a telefont, mi viszünk kórházba. És éjjel mi őrizzük az álmodat. Ne húzd ki nálunk a gyufát!"

*Inkasszó Más néven beszedési megbízás. Lényege: a jogosult kezdeményezi (tehát, akinek tartoznak) azzal, hogy a beszedés folyamatát elindítja a bankjának adott ilyen irányú megbízással.
Két fajtája létezik:
Határidős inkasszó: a kötelezett a bankjához érkező beszedési megbízás után meghatározott ideig kifogással élhet. Amennyiben ez nem történik meg, a bank teljesíti a megbízást, tehát kifizeti ügyfele tartozását, egyidejűleg megterhelve az összeggel annak pénzforgalmi számláját.
Azonnali beszedési megbízás (prompt inkasszó): ezt lehet használni jogerős határozatokból eredő fizetési kötelezettség beszedésére, a felek megállapodása alapján, valamint váltókövetelés beszedésére. Az azonnali beszedési megbízást a kötelezett nem kifogásolhatja, így bankja mindenképpen teljesíteni fogja a kifizetést, kivéve, ha ügyfele számláján nem áll rendelkezésre a megfelelő fedezet.

Második javaslat

(Móci, 2009.07.30 13:33)

Ja, és a videó magáért beszél, aki nem érti elsőre nézze meg akár többször is! Érdemes. Hasonlóan divatos kezd lenni a mostanában terjedő "valós pénzért virtuális pénz/pozíció/befektetés adása/vétele.

Javaslat

(Móci, 2009.07.30 13:30)

Tegyék, már akár általános iskolában kötelezővé a pénzügyi ismeretek oktatását, persze a kornak megfelelő színvonalon (életre nevelés). Illetve az idősebb korosztály, akinek már van befektetendő pénze, tájékozódjon minél szélesebb körben mielőtt mielőtt valahova beteszi a pénzét vagy valahonnan hitelt vesz fel.

Budapest

(Andris, 2009.06.21 21:35)

A látottak alapján remélem az olvasóban átértékelődnek a kormányunk törekvései , miszerint is átjátsszák a bankárok kezére ingóságainkat , ingatlan adó, deviza alapú hitelek stb. ÉBREDJETEK MAGYAROK! Remélem a Jobbik táborából is lesznek az olvasók között , aki veszik a fáradtságot és felhívják egymás figyelmét erre a videóra! Ezek után kérdezem én, az így gyártott pénz után, milyen jogon lakoltat ki a gennyes bankár?
---------------------------------------------------
Ez egy moderált hozzászólás.